Netanyahu, Obama'yla görüşecek

İsrail Başbakanı Netanyahu, BM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapacak ve ABD Başkanı Obama'yla görüşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUDÜS - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BM Genel Kurulu ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gideceği bildirildi. 

Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, yaptığı yazılı açıklamada, birkaç günlük çalışma ziyareti için bugün ABD'ye gidecek olan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun pazartesi günü BM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapacağını, salı günü New York'ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile bir araya geleceğini çarşamba günü ise ABD Başkanı Barack Obama ile görüşeceğini belirtti. 

Netanyahu'nun halen New York'ta bulunan Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yle de görüşeceğini aktaran Gendelman, iki ülke arasında 10 yılı aşkın süredir ilk defa bu düzeyde bir görüşme olacağını kaydetti. 

Öte yandan Netanyahu, BM Genel Kurulu'nda yapacağı konuşmaya ilişkin, daha önce gazetecilere yaptığı açıklamada İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın konuşmalarını kasdederek, "İsrail'e yönelik yalan ve iftira dolu konuşmalardan sonra İsrail halkı adına bütün hakikatları söyleyeceğim" ifadelerini kullanmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir