New York Borsası'nda 'tutanak' rallisi

Fed tutanaklarına faiz artışının zamanlamasına ilişkin endişelerin gevşetmesiyle New York Borsası ralli yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHİNGTON - ABD Merkez Bankası'nın son toplantı tutanaklarının, gelecekteki faiz artışlarının zamanlamasına ilişkin endişeleri gevşetmesinin ardından New York Borsası, teknoloji hisselerinin öncülüğünde tırmandı. Teknoloji hisseleri 2 ayın en büyük sıçramasını yaptı. 

Alcoa Inc., beklentinin üzerinde kâr açıklaması ve bu yılki üretiminin, küresel alüminyum talebinin altında olacağını öngörmesinin ardından yüzde 3.8 değerlendi. Facebook Inc. yüzde 7.3 ile Standard&Poor's 500 Endeksi'nde en çok kazanan hisse oldu ve sert satışlardan sonra teknoloji hisselerindeki sıçramanın genişlemesine yardımcı oldu. Regeneraon Pharmaceuticals Inc., biyoteknoloji hisselerinin bu yılın en büyük rallisini yapmasıyla yüzde 6.9 primlendi.

S&P 500 Endeksi, salı günü 3 gündür devam eden düşüşünü sonlandırmasının ardından dün yüzde 1.1 kazançla 1,872.18 puana çıktı. Nasdaq 100 Endeksi salı günü yüzde 0.9 düşmesinin ardından dün yüzde 1.8 ile 7 Şubat'tan bu yana en büyük sıçramasını yaptı. Dow Jones Endeksi yüzde 1.1 kazançla 16,437.18 puana çıktı. Amerikan borsalarında 6.3 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 9 altında kaldı. 

Tutanakların piyasayı sakinleştirdiğini söyleyen LPL Financial LLC'nin baş piyasa stratejisti Jeffrey Kleintop, "Tahminlerin olası faiz artışlarını abarttığı net bir şekilde belirtildi. Tutanaklardan faizlerde daha düşük hızlı bir artışın daha olası olduğu anlaşılıyor" dedi. 

18-19 Mart toplantısının tutanaklarında Fed'deki birçok politika yapıcı, ana faizlerdeki medyan tahminlerindeki yükselişin, olası sıkılaştırma hızını abarttığını söyledi.