New York'ta ilk Ebola vakası!

New York'ta Batı Afrika'dan dönen bir doktora yapılan Ebola testlerinin pozitif çıkması hastalığın yayılacağı korkularını artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'nin en büyük kenti New York'ta, Afrika'dan dönen bir doktorda Ebola virüsüne rastlanması, hastalığın yayılacağı korkularını artırdı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio kent halkının istedikleri gibi kent içinde güvenle seyahat edebileceklerini söyledi. Yetkililer virüs kapmış olan Dr. Craig Spencer'in 17 Ekim'de New York'a döndükten sonra metroda yolculuk yaptığını, taksiye bindiğini ve bowling salonuna gittiğini açıklamışlardı. Dr. Spencer Afrika'da Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünde  çalışıyordu.

Belediye yetkilileri, Perşembe günü Ebola belirtileri gösteren Spencer'in koruyucu giysilerle donanmış sağlık ekipleri tarafından New York Bellevue Hastanesinde karantinaya alındığını söylediler. Hastanın iki yakın arkadaşı ve nişanlısı da karantinada ancak hiçbirinde Ebola belirtisi saptanmadı. Spencer ABD'deki dokuzuncu ve New York'taki ilk Ebola hastası.

Çoğu Batı Afrika ülkeleri Liberya, Sierra Leone ve Gine'de  olmak üzere 4,900'a yakın insanın ölümüne neden olan virüs, taşıyıcı bir kişinin vücut sıvılarıyla doğrudan temasla bulaşıyor ve havada taşınmıyor.

ABD borsaları anında tepki verdi

New York'taki ilk Ebola vakası haberleri üzerine ABD borsaları tepki gösterdi. New York'ta Batı Afrika'dan dönen bir doktora yapılan Ebola testlerinin pozitif çıktığına dair haberin ardından ABD borsa endeks vadelileri bugün düşerken, güvenli liman olarak görülen varlıklardan Japon yeni değer kazandı ve ABD tahvil faizleri geriledi.