New Yorklu taksiciler eylemde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

NEW YORK - ABD'nin New York kentindeki taksiciler, belediye binası merdivenlerinde gösteri düzenledi.

New York Taksi ve Limuzin Komisyonu (TLC) tarafından hazırlanan yasal düzenlemenin onaylanmamasını isteyen yaklaşık 100 kişilik New York Taksi Çalışanları Birliği üyesinin eylem noktası, New York Belediyesi oldu.  

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve Kent Konseyi'ne çağrıda bulunan grup, TLC tarafından getirilmek istenen yeni düzenlemelerin taksicilere yeni maddi yükler getirdiğini öne sürdü.

Eylemciler, öngörülen düzenlemelerin araç tamir maliyetlerini yükselterek, taksi sahiplerine de kiralama ücretini yükseltme şansı verdiğini savundu. Söz konusu giderlerin araç başına yıllık 7 bin ABD doları artış anlamına geldiğini vurgulayan taksi çalışanları, kısa bir süre önce kendilerine verilen ücret artışının bu sayede ellerinden alınmak istediğini ileri sürdü. Eylemciler, yeni düzenlemelerin taksiciler için "yıkıcı bir darbe" olacağını belirtti.

Belediye binasının girişindeki merdivene toplanan gruba herhangi bir müdahalede bulunulmazken, polisin bina bahçesi dışında güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

New York'taki 50 bin taksi çalışanını temsil ettiklerini öne süren pankartlar taşıyan grup, "Oy yok", "Bizi satmayın" şeklinde sloganlar attı.

Basın mensuplarına hazırladıkları bildiriyi dağıtan grup olaysız dağıldı.