Newsweek son kez basıldı

ABD'nin önde gelen haftalık yayını Newsweek 2013 yılından itibaren yalnızca internetten yayın yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com - Amerika Birleşik Devletleri'nde 80 yıl önce basılmaya başlanan haftalık ekonomi-politika dergisi Newsweek son sayısının kapağını yayınladı. Dergi, 2013 yılında itibaren yalnızca elektronik ortamda yayın yapacak.

Reklam gelirlerinin azalması ve kullanıcıların internet ortamına kayması nedeniyle böyle bir karar alan derginin editörü Tina Brown, dijital yayıncılığı yeni bir sayfa olarak gördüklerini söyledi. Twitter'dan paylaşılan son sayının kapağında Manhattan'daki Newsweek binası siyah beyaz olarak basıldı. Başlık olarak ise 'Basılan Son Sayımız' denildi.

Editör Brown okurlara seslendiği mektubunda rakiplerinin de bir gün aynı adamı atacağını bu nedenle dijital yayına geçişin bir gerileme değil, geleceğe dönük 'acı tatlı' bir adım olduğunu belirtti.

İlk sayı 1933'de çıktı

Newsweek'in ilk sayısı 17 Şubat 1933'te basılmıştı. Ön kapağında haftanın her bir günü için yedi ayrı fotoğraf ile yedi ayrı haberin anons edildiği baskı büyük dikkat çekmişti.

Yayın, tirajının en yüksek olduğu dönemlerde 3 milyon adet satış rakamını görmüş, ancak 2010 yılına gelindiğinde Washington Post gazetesi tarafından sembolik 1 dolar karşılığı bir iş adamına satılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir