Nijerya'da Boko Haram terörü: 2 binden fazla ölü

Radikal İslamcı Boko Haram örgütünün Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Baga kentinde gerçekleştirdiği son saldırılarda 2 binden fazla kişiyi öldürdüğü belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nijerya'da sık sık kanlı saldırılarıyla gündeme gelen terör örgütü Boko Haram, bu kez bir toplu katliam gerçekleştirdi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Baga kentinin yerel yönetimi yetkilisi Musa Alhaji Bukar, BBC'ye yaptığı açıklamada militanların Çarşamba günü şehrin neredeyse tümünü yaktığını ifade etti ve ölü sayısının binlerle ifade edilebileceğini vurguladı.

Boko Haram militanları Cumartesi günü de şehre saldırmış ve askeri kışladaki askerlerleri kaçmaya zorlamıştı.
Bukar, sokaklarda cesetlerin dağılmış vaziyette olduğunu ve şehirden kaçan Baga sakinlerinin cenazelerini almak için geri dönemediğini söyledi.
Baga'nın 10 bin nüfuslu bir yerleşim yeri olduğunu söyleyen Bukar, şu anda şehirde neredeyse hiç sivilin kalmadığını da belirtti.
Cumartesi günkü saldırıların ardından Baga'dan binlerce kişi kaçmış ve Borno eyaletinin başkenti olan Maiduguri'ye kaçmışlardı.
Boko Haram'dan kaçarak Çad'a gitmeye çalışanlarda olmuş ancak birçok kişi Çad Nehri'ni geçerken boğularak hayatını kaybetmişti.
Bukar, Örgütün Baga şehri çevresindeki 16 yerleşim yerini ele geçirdiğini de ifade etti.

Dışişleri'nden kınama

Dışişleri Bakanlığı, "Nijerya'nın Kuzeydoğusunda yer alan Baga kasabasında Boko Haram militanları tarafından sayıları binlerle ifade edilen kişinin acımasızca katledilmesini şiddetle kınadığını ve lanetlediğini" bildirdi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Nijerya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Aminu Bashir Wali'nin, 7. Büyükelçiler Konferansı programı çerçevesinde Büyükelçilerimize hitap etmek üzere Türkiye'de olduğu hatırlatılarak, "Nijerya'nın Kuzeydoğusunda yer alan Baga kasabasında, Boko Haram militanları tarafından sayıları binlerle ifade edilen kişinin acımasızca katledilmesini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" denildi. 

Açıklamada, "Dost ve kardeş Nijerya halkının acısını yürekten paylaşıyor, Nijerya Hükümeti ile güçlü dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir