Nijerya'da bombalı saldırı!

Nijerya'nın başkenti Abuja'da bir otobüs terminaline bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAGOS - Nijerya'nın başkenti Abuja'nın Nyanya bölgesinde bir otobüs terminaline düzenlenen bombalı saldırıda kaç kişinin hayatını kaybettiğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, başkentte güvenlik önlemlerinin sıkılaştırıldığı belirtildi. 

Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ın değerlendirmesini Twitter aracılığıyla aktaran Devlet Başkanlığı Sözcüsü Reuben Abati, olanlardan derin üzüntü duyan ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyen Jonathan'ın, Abuja'daki güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılması talimatı verdiğini kaydetti. 

Jonathan'ın incelemelerde bulunmak üzere saldırının düzenlendiği Nyanya semtine hareket ettiği bildirildi.  

Güvenlik birimleri olay yerine akın eden endişeli kalabalığı kontrol almaya çalışırken, bir polis yetkilisi saldırıya ilişkin kesin bilgi vermek için henüz erken olduğunu söyledi. 

Ölü sayısı 200'ü bulabilir

Nyanya'daki terminalde El Rufai otobüslerinin bulunduğu bölümde meydana gelen patlamada 200 kadar kişinin hayatını kaybetmiş olmasından korkuluyor. Yerel basın, patlama sırasında terminaldeki bazı otobüslerin içinde yolcuların da bulunduğuna ilişkin görgü tanıklarının ifadelerine yer veriyor. 

Can kaybına ve yaralı sayısına ilişkin resmi bir rakam henüz açıklanmadı ancak saldırı sırasında otobüs terminalinde bulunanlar olay yerinde çok sayıda cesedin bulunduğunu ifade ediyor. 

Saldırının ülkede terör estiren islamcı Boko Haram militanları tarafından düzenlenmiş olabileceği düşünülse de buna ilişkin somut bir kanıt henüz bulunmuyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir