Nobel ödüllü ekonomistten borsa yorumu

ABD'li ünlü iktisatçı Shiller'ın yaptığı araştırmaya göre, ABD borsalarının aşırı değerli olduğunu ve riskli 'ayı piyasası' oluşturduğunu düşünen yatırımcı sayısı giderek artıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yale Üniversitesi Ekonomi Profesörü Robert Shiller'ın yaptığı araştırmaya göre, ABD borsalarının aşırı değerli olduğunu düşünen yatırımcı sayısı her geçen gün artıyor. 

Nobel ödüllü ekonomist, yaptığı araştırmanın sonucunun, konuya ilişkin korkuların 2000 yılındaki internet balonundan bu yana en yüksek düzeye çıktığının altını çizdi. 

Araştırma hakkında Financial Times'a konuşan ünlü ekonomist Shiller, " 2009 yılından sonra geçen altı yılda hisse senedi fiyatları üç katına çıktı. Bu durum bana göre tekrar bir balon gibi görünüyor. Yatırımcılar piyasanın fiyatlamasına olan güvenlerini giderek kayboluyor" dedi.  

 Shiller perşembe günü Fed'in olası faizleri yükseltmesinin  hisse fiyatlarını düşürmesinin üzerinde etkili olmasını imkansız gibi değerlendirerek, " Fed'in piyasaları çok büyük şekilde etkileyeceğini sanmıyorum. Çok uzun zamandır konuşulan bir konu. Herkes ne olacağını tahmin edebiliyor. Çok büyük bir sorun yaratmayacak" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir