Nokia'nın yeni CEO'su Rajeev Suri

Microsoft satışının ardından artık cep telefonu üretmeyecek olan şirket, yola Suri ile devam edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Cep telefonu biriminin Microsoft'a satışının ardından Nokia, yeni dönemde CEO koltuğu için şirketin Network Birimi'nin başındaki isim olan Rajeev Suri'de karar kıldı. 46 yaşındaki Suri, 1 Mayıs'ta görev başı yapacak.

7.5 milyar dolarlık satışın ardından görevine Microsoft'ta devam eden Stephen Elop'un koltuğunu kimin dolduracağı 7 aydır tartışılıyordu.

Yeni CEO seçiminin ardından 149 yıllık Finlandiyalı Nokia, kendisini bir dev yapan cep telefonu üretimini geride bırakarak network ve harita hizmetleri, yeni teknolojiler geliştirilmesi ile lisanslara odaklanacak. 4 yıldır Network Birimi'nin başında bulunan yeni CEO Suri'nin, Nokia satışlarının yüzde 90'ını karşılayan Ericsson ve Huawei ile rekabet etmesi gerekecek.

Yazılım tabanlı networklere doğru büyük bir değişim yaşayan sektörde, analistler Suri'nin bu görev için doğru ve güçlü bir seçim olduğu yorumlarında bulunuyor.

Yaklaşık 20 yıldır Nokia çatısı altında görev yapan Rajeev Suri, Network Birimi'nin başına geldiği 2009 yılından önce şirkette strateji, birleşme ve satın alma, satış ve pazarlama gibi pek çok alanda çalıştı.