Norveç bir günde iki kez sarsıldı

Oslo'da düzenlenen bombalı saldırıda 7 kişi öldü. Bombalı saldırıdan sonra iktidar partisinin gençlik kollarının toplantısında ateş açıldı, 5 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

OSLO - Norveç'in başkenti Oslo'da Başbakanlık dahil, hükümet binalarında hasara yol açan bombalı saldırıda 7 kişinin öldüğü 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yerel NRK radyosu ve NTB ajansı, bombalı saldırıda iki kişinin öldüğünü duyurdu. Oslo hastanesinde yapılan açıklamada, teyit edilen yaralı sayısının 7 olduğu kaydedildi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, başkentin merkezindeki şiddetli patlamaya bombanın yol açtığı belirtildi.

Olay yerinde bulunan devlet radyosu NRK'nın muhabiri, "VG (gazete) binasının ve hükümet merkezinin pencere camlarının kırıldığını görüyorum. Sokakta insanlar kan içinde" dedi.

Reuters muhabiri, patlamanın Başbakanlık ile petrol ve enerji bakanlıkları arasında meydana geldiği haberini verirken, hükümet binalarının olduğu bölgedeki patlama nedeniyle Başbakanlığın da bulunduğu 17 katlı hükümet binası ile yakınlarındaki bakanlıkların camlarının tamamen kırıldığı, petrol bakanlığı binasında yangın çıktığı bildirildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Başbakan güvende

İki kabine üyesi, Başbakan Jens Stoltenberg'in Oslo dışında programı olduğunu açıklarken, Norveç haber ajansı NTB, Stoltenberg'in güvende olduğunu duyurdu.

NATO üyesi olan Norveç, geçmişte zaman zaman El Kaide örgütü tarafından Afganistan'daki koalisyon gücüne katılması nedeniyle tehdit edilmekle birlikte siyasi şiddet olaylarına pek rastlanan bir ülke değil.

Gençlik kollarının toplantısında ateş açıldı: 5 yaralı

Öte yandan Norveç'in başkenti Oslo'nun merkezinde düzenlenen bombalı saldırıdan sonra iktidar partisinin gençlik kollarının toplantısında ateş açıldığı, ilk belirlemelere göre 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Norveç devlet televizyonu NRK, görgü tanıklarına dayanarak, Oslo dışında, bir adada düzenlenen gençlik kollarının yıllık toplantısında polis kıyafeti giyen bir kişinin ateş açtığını duyurdu.

Daha önce belirlenen takvime göre Başbakan Jens Stoltenberg'in de adaya gitmesinin öngörüldüğünü belirten polis, ayrıntılı bilgi vermedi.

İktidardaki İşçi Partisi'nin gençlik kollarının toplantısında 600'e yakın kişinin bulunduğu belirtiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir