"Nükleer savaşın ne zaman başlayacağı tahmin edilemez"

Kuzey Kore, ABD'nin üç uçak gemisiyle Kore Yarımadası'nda gerçekleştirdiği tatbikatın savaş kışkırtıcılığı olduğunu belirterek "Bu durumda nükleer savaşın ne zaman başlayacağı tahmin edilemez" açıklaması yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin, 2007 yılından bu yana ilk kez üç uçak gemisiyle Batı Pasifik'te Güney Kore savaş gemileriyle birlikte tatbikat düzenlemesi, Kuzey Kore'nin tepkisini çekti.

Kuzey Kore yönetimi adına Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'e bir mektup sunan Kuzey Kore BM Daimi Temsilci Ja Song Nam, gerginliği tırmanmasından Washington'ın sorumlu olduğunu söyledi ve "BM Güvenlik Konseyi'ni ABD'nin insanlığa felaket getirecek nükleer savaş tatbikatlarını görmezden geldiğini" savundu.

ABD'nin nükleer bomba taşıma kapasiteli B-52 stratejik bombardıman uçaklarıyla şov yaptığın belirten Ja Song nam "ABD'nin ara vermeden bir yıl boyunca sahnelediği büyük ölçekli nükleer savaş tatbikatları ve tehditler bizim karar verdiğimiz seçeneğin doğru olduğunu gösteriyor ve biz sonuna kadar yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Ja Song Nam, ABD'nin tatbikatının, nükleer savaşın ne zaman başlayacağını tahmin etmeyi imkansız hale getirdiğini kaydetti.