Nusr-Et'e yeni ortak gelebilir

Nusr-Et'in de ortağı olan Doğuş Holding’in yeme içme birimi D.ream Group'un, azınlık hissesini Sinagapurlu ve İngiliz şirketlere satmak üzere görüşmeler yürüttüğü bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nusr-Et, Zuma ve Roka gibi restoranların sahibi D.ream Group'un, azınlık hissesinin satışı için Sinagapurlu ve İngiliz şirketlerle görüştüğü bildirildi.

Financial Times'ın haberine göre, Singapur merkezli Temasek ve GIC ile Londra merkezli yatırım şirketi Metric Capital’dan oluşan üçlü konsorsiyum, Doğuş Holding’in yeme içme birimi D.ream Group'un azınlık hissesine sahip olmak için görüşmeler yürütüyor. Anlaşmanın yakında tamamlanabileceği ve değerinin 1,5 milyar dolara yakın olduğu belirtiliyor.

Gazeteye konuşan iki kaynak, Nusr-Et'in yanı sıra Coya, Zuma ve Roka restoranlarını da içeren yatırımın 200 milyon dolarlık özsermayeyi de kapsayacağını belirtti. 

Financial Times, Nusr-Et markasının yaratıcısı olan Nusret Gökçe'nin "ete tuz serpme" hareketi sonrası büyük popülerite kazanan Nusr-Et restoranlarının ABD ve Körfez ülkelerinde hızla yaygınlaştığına dikkat çekti.

Nusr-Et, ABD’de hamburger zinciri kuruyorNusr-Et, ABD’de hamburger zinciri kuruyor

 

Bu konularda ilginizi çekebilir