O ülkenin kalbinde IŞİD korkusu

Son günlerde yaşanan saldırı olayları nedeniyle Fransa'da güvenlik önlemleri olağanüstü düzeye çıkarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'nın farklı kentlerinde birbiriyle ilgisi olmayan 3 olay meydana geldi. Bölge savcılıkları bunların terör eylemi niteliği taşımadığını açıkladı. Fakat olası IŞİD korkusu nedeniyle askerler sokağa indi.

Güvenlik güçleri teyakkuzda

Fransa'da, hafta sonundan bu yana farklı şehirlerde yaşanan 3 saldırı olayının ardından güvenlik önlemleri artırıldı.

Başbakan Manuel Valls, Dijon, Joue-les-Tours ve Nantes kentlerinde meydana gelen olaylarla ilgili Noel sezonu boyunca jandarma, polis ve güvenlik güçlerinin sayısının artırılacağını açıkladı. Valls, güvenlik önlemlerinin özellikle alışveriş merkezleri, tren garları, toplu taşıma araçları ve şehir merkezlerinde en üst düzeye çıkarılacağını belirtti.

Her yerde IŞİD korkusu

Alarma geçen Fransa'da radikal İslamcılara karşı zafiyet tekrar gündeme geldi. Ülke nüfusunda çokça Müslüman barındıran Fransa, IŞİD'le birlikte yeniden artan radikal İslam tehlikesi konusunda kendi konumunu kırılgan buluyor.

Bölge savcılıkları, üç olayın birbiriyle herhangi bir bağlantısı bulunmadığını, olayların terör saldırısı niteliği de taşımadığını belirtti. Fakat mevcut IŞİD korkusu, önlemlerin olağanüstü düzeye çıkmasına neden oldu.

Eyfel'e komando koruması

Bu kapsamda Eyfel Kulesi çevresi ve Champs-Elysees bulvarına 1080 komando yerleştirildiği öğrenildi.

Fransa'da peşi sıra olaylar

Nantes kentinde dün bir sürücü, kamyonunu Noel pazarındaki yayaların üzerine sürerek 11 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Olayın terör saldırısı olmadığı, sürücünün de alkollü olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu açıklanmıştı.

Haftasonu ise Joue-les-Tours kentinde bir kişi karakola girerek 3 polis memurunu yaralamış, ertesi gün de Dijon'da akli dengesi yerinde olmadığı öğrenilen bir kişi arabasını yayaların üzerine sürerek 2'si ağır 11 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir