Obama ve Merkel borç krizini konuştu

Obama ve Merkel, Euro Bölgesi'nin borç krizine kalıcı ve güvenilir çözüm bulunmasına ihtiyaç bulunduğu konusunda hemfikir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Euro Bölgesi'nin borç krizini değerlendirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, telefonla görüşen Obama ve Merkel'in, Euro Bölgesi'nin borç krizine kalıcı ve güvenilir çözüm bulunmasına ihtiyaç bulunduğu konusunda hemfikir olduğu belirtildi.

"Önceden olduğu gibi, Başkan (Obama), Merkel ve diğer Avrupalı liderlerin krizi çözmede gösterdikleri çabaları takdir etti" denilen açıklamada, Obama ve Merkel'in telefon görüşmesinin, Euro Bölgesi'nin borç kriziyle ilgili devam eden danışmaların parçası olduğu belirtildi.

Sarkozy, Merkel ve Draghi bugün bir araya gelecek

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi bugün Brüksel'de bir araya gelecek.

Euro Bölgesi borç krizinin ele alınacağı görüşmenin, Avrupa Birliği (AB) hükümet ve devlet başkanlarının TSİ 20.30'da katılacağı akşam yemeğinden önce yapılması bekleniyor.

Görüşmeye ayrıca AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile Euro Grubu Başkanı Jean-Claude Juncker'in de katılacağı belirtiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir