Obama'dan 'iklim değişikliği forumu' daveti

ABD Başkanı, dünyanın büyük ekonomilerini gelecek ayın sonunda Washington'da yapılacak foruma davet etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, dünyanın büyük ekonomilerini gelecek ayın sonunda Washington'da yapılacak iklim değişikliği forumuna davet etti.

Beyaz saray'dan yapılan açıklamada, Barack Obama'nın, 27-28 Nisan tarihlerinde başkent Washington'da "Enerji ve İklim Üzerine Büyük Ekonomiler Forumu" düzenleyeceği, toplantının amacının küresel ısınmayla ilgili bir BM anlaşmasına varılmasına yardım etmek olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Bu yılın sonunda, sera etkisi yaratan gazların salımının kesilmesi için uluslararası bir anlaşmanın başarılması konusunda gerekli siyasal liderliği oluşturmaya yardım etmek üzere", 16 büyük ekonominin 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak "hazırlık oturumu" için Washington'a çağrıldıkları kaydedildi.

Hazırlık oturumlarının sonuncusunun büyük bir toplantıyla temmuz ayında İtalya'da yapılacağı ifade edildi.

Washington'daki toplantıya Avustralya, Brezilya, İngiltere, Kanada, Çin, AB, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Güney Kore, Meksika, Rusya, Güney Afrika ve ABD'nin katılacakları bildirildi.

Danimarka, yıl sonunda Kyoto Protokolü'nün yerine geçecek yeni bir anlaşmayla ilgili BM toplantısına evsahipliği yapacak.