Olay CEO istifa etti

Geçtiğimiz günlerde Özgeçmişinde sahtekarlık yapmakla suçlanan Yahoo CEO'su istifa etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





NEW YORK - İnternet arama motoru&portalı Yahoo'dan yapılan açıklamada, şirketin CEO'su Scott Thompson'ın şirketten ayrıldığını bildirdi. Thompson'ın yerine geçici olarak Küresel Medya Başkanı Ross Levinsohn'un, yönetim kurulu başkanı olarak da Fred Amoroso'nun atandığı bildirildi.  Fred Amoroso, Thompson'un öz geçmişinde sahte bir bilgisayar bilimi derecesinin bulunduğu suçlamalarıyla ilgili soruşturmayı yürüten yönetim kurulu üyesiydi.

Thompson Ocak ayında Yahoo'nun CEO'su olarak atanmıştı. Thompson Yahoo'dan son 5 yılda ayrılan 4. CEO oldu. Thompson özgeçmişine Stonehill College'dan Bilgisayar Mühendisliği derecesi sahibi olduğunu yazsa da aynı okuldan Muhasebe bölümünden mezun olduğu ortaya çıkmıştı.

İstifanın nedeni kanser mi?

Thompson'nın görevden ayrılmasında şirketin yüzde 6 hissesine sahip olan Third Point şirketi büyük rol oynadı. Third Point CEO'su Dan Leob, Thompson'ın yerine yönetim kuruluna katılacak.

Öte yandan devrik CEO, istifasına gerekçe olarak tiroid kanseri olmasını gösterdi. Thompson sahte diploma iddiaları ortaya atıldıktan hemen sonra geçen hafta kanser olduğunu öğrendiğini bildirmişti.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir