Olmert ve Abbas bir araya geldi

Görüşmede, Abbas'ın Olmert'ten Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını istediği açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KUDÜS - İsrail, Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a jest olarak, Kurban Bayramı'ndan önce 250 Filistinli tutukluyu daha serbest bırakıyor.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Abbas, Annapolis barış süreci çerçevesinde, Olmert'in Kudüs'teki resmi ikametgahında bir kez daha bir araya geldiler. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Filistinli Başmüzakereci Saib Erekat, Abbas'ın Olmert'ten Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını ve Gazze Şeridi'inde son günlerde karşılıklı operasyon ve roket saldırılarıyla ihlal edilen ateşkesin sürdürülmesini istediğini bildirdi. Erekat'ın verdiği bilgiye göre Olmert, 250 Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasında mutabık oldu.

Olmert'in sözcüsü David Baker de serbest bırakma kararını doğruladı ve "250 tutuklu, Kurban Bayramından önce serbest bırakılacak" dedi. Sözcü, bunun Abbas'a bir iyi niyet jesti olduğunu da ifade etti. Serbest bırakılması beklenen Filistinli tutukluların Hamas veya Gazze'deki militan grupların üyelerinden oluşmayacağı da belirtildi. İsrail, en son 25 Ağustosta Abbas'ın El Fetih partisi üyesi 200 dolayında Filistinli tutukluyu serbest bırakmıştı. İsrail cezaevlerinde halen 10 bin dolayında Filistinli tutuklu bulunuyor.