Olympic Havayolları'na iki yeni talip

Şirkete, MIG ardından, Yunan Aegean ve Chrysler Aviation şirketleri de talip oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ATİNA - Özelleştirme sürecindeki Olympic Havayolları'na Marfin İnvestment Group'un (MIG) ardından, Yunan Aegean ve Chrysler Aviation şirketlerinin de talip oldukları bildirildi.

Yunan basın - yayın organları, Olimpic'in uçuş operasyonlarına 45.7 milyon, teknik hizmetler bölümüne ise 16.7 milyon avro teklifinde bulunan MIG ile müzakerelerin sürdüğü dönemde, yeni kurulacak Pantheon Havayolları da dahil olmak üzere, Aegean'ın 170 milyon, Chrysler'in ise 210 milyon avro tutarındaki tekliflerini gündeme getirdiklerini duyurdular.

Hükümetin, söz konusu gelişmeden memnun olduğu değerlendirmesinde bulunulan haberlerde, Yunanistan Kalkınma Bakanı Kostis Hacidakis'in ''MIG ile görüşmelerin devam edeceğini'' söylediği kaydedildi.

Olympic havayollarının günde bir milyon avro zarara yol açtığı belirtilen haberlerde, yurtiçi havacılık piyasasındaki sağlıklı rekabet koşullarının korunması için ülkenin en büyük özel havayolu şirketi Aegean ile yapılabilecek bir anlaşmanın sorun yaratabileceği yorumunda bulunuldu.

Olimpic çalışanlarının Aegean'ın teklifine olumsuz tepki gösterdikleri ve pilotların ise söz konusu şirket ile anlaşmaya varılması halinde uçakları kullanmama tehdidinde bulundukları öne sürüldü.

Yunanistan hükümeti, özelleştirilme süreci öncesinde sıkıntılı günler geçiren Olimpic'e 2005 yılında 663 milyon dolar yardım yaptığı gerekçesiyle AB Komisyonu'nun haksız rekabete yol açma suçlamasıyla karşılaşmıştı.

Olimpic Havayolları filosunda, Airbus A 340-300, Boeing 737-300 ile 737-400, ATR 42-320, ATR 72-202, DH-Dash 8-100 tipi toplam 39 uçak bulunuyor.