Önerilerini Eylül'de masaya yatıracaklar

Eroğlu ve Hristofyas'ın, Kıbrıs müzakereleri kapsamındaki görüşmesi sona erdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün yaptıkları görüşmede, tarafların önerilerini eylül ayında daha detaylı bir şekilde müzakere masasına koyma konusunda mutabık kaldılar.

Eroğlu ve Hristofyas'ın, Kıbrıs müzakereleri kapsamındaki görüşmesi sona erdi.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından cumhurbaşkanlığına dönüşünde bir açıklama yapan Eroğlu, bugün de "mülkiyet" konusunu ele almayı sürdürdüklerini, düşünce ve pozisyonlarını müzakere masasına koyduklarını ve karşılıklı yorumları dinlediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, eylül ayının ilk haftası yapılacak görüşmelerde, önerileri daha detaylı bir şekilde masaya koyarak, tartışmaları derinleştirme konusunda Rum tarafı ile mutabık kaldıklarını açıkladı.

Eroğlu, Hristofyas'ın görüşmede, evindeki yemek için teşekkür ettiğini ve eylül ayında kendisini Güney Kıbrıs'taki evinde yemeğe davet ettiğini bildirdi. Eroğlu, Hristofyas'ın "Havalar biraz serinleyince yemekte buluşalım" dediğini aktardı.

10 Ağustos'da yeniden görüşecekler

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim de, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, liderlerin bugün "mülkiyet" başlığını ele aldığını ve 10 Ağustosta yeniden bir araya geleceklerini hatırlattı.

Buttenheim, liderlerin temsilcileri, Kudret Özersay ile Yorgos Yakovu'nun ise müzakereler çerçevesinde yarın görüşeceklerini belirtti.

Özel Temsilci, "Herhangi bir ilerleme var mı" sorusuna, "Detayları liderlerden alacaksınız" yanıtını verdi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir