Özçelik Barzani'yle görüştü

Özçelik görüşmede, güvenlik konusunda nelerin yapılabileceğini karşı tarafa ilettiklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAĞDAT - Türkiye'nin Irak özel temsilcisi Murat Özçelik başkanlığındaki heyetin, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ve beraberindeki heyetle yaptığı görüşme sona erdi.

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Yeşil Bölge'de yapılan görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Özçelik, görüşmenin ardından yaptığı kısa açıklamada, güvenlik konusunda nelerin yapılabileceğini karşı tarafa ilettiklerini bildirdi. Görüşmenin olumlu geçtiğini kaydeden Özçelik, daha fazla açıklama yapamayacağını belirtti. Bu arada, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimden görüşmeyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Maliki: PKK'nın Irak topraklarını kullanmasından utanç duyuyoruz

Heyetler arasındaki görüşmeler sürerken, Özçelik'in, Maliki'ye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ilettiği kaydedildi. Maliki görüşmede, Hakkari'deki sınır karakoluna düzenlenen saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Irak yönetimi ve halkı olarak kalplerinin Türk halkı ve Türkiye ile olduğunu söyledi. ''PKK terör örgütü Irak topraklarını kullandığı için utanç duyuyoruz'' diyen Maliki, bu PKK terör örgütü belasından kurtulunması gerektiğine ve bunun için gereğinin yapılmasına dikkati çekti.