Pakistan Başbakanı'ndan Hintli mevkidaşına çağrı

Pakistan Başbakanı İmran Han, "Hint yönetimine soruyorum: Sizin ve bizim elimizdeki silahlar dikkate alındığında, yanlış hesaplamaların altından kalkabilecek durumda mıyız? Tansiyon yükselmeye devam ederse ne olur?" diye sordu ve diyalog çağrısı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan yönetimine diyalog çağrısında bulundu.

Pakistan jetlerinin Hindistan'daki 6 hedefi vurduğunu söyleyen Han, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'ye seslenerek, şunları söyledi:

"Buradan sonra ne yapacağımız asıl problemdir. Hint yönetiminin sağduyulu davranması çok önemli. Hint yönetimine soruyorum: Sizin ve bizim elimizdeki silahlar dikkate alındığında, yanlış hesaplamaların altından kalkabilecek durumda mıyız? Tansiyon yükselmeye devam ederse ne olur? Oradan sonrası Başbakan Modi ve benim elimde değil. Sizi bir kere daha diyaloğa davet ediyorum. Sağduyu hakim olmalı. Sorunlarımızı diyalog yoluyla çözmeliyiz."

Bugün ne oldu?

Hindistan ile Pakistan arasındaki son gerginlik, Hindistan'da 14 Şubat'ta polis teşkilatına bağlı milis gücüne yapılan ve 44 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla başladı. Yeni Delhi yönetimi, saldırıyla ilgili Pakistan'ı suçladı, Pakistan ise bu suçlamayı reddetti.

Hindistan, 26 Şubat'ta Keşmir Kontrol Hattı'nın Pakistan tarafında bulunan terör örgütü hedeflerine hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Pakistan da bu sabah, hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Hindistan'a ait iki savaş uçağını düşürdüğünü bildirdi. Hindistan da Pakistan'a ait bir savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı.

Gelişmeler üzerine Pakistan tüm hava sahasını kapatırken, Hindistan bazı havaalanlarında uçuşları durdurdu.

Türkiye'den Hindistan ve Pakistan'a itidal çağrısıTürkiye'den Hindistan ve Pakistan'a itidal çağrısı

Hindistan ve Pakistan neden savaşın eşiğine geldi?Hindistan ve Pakistan neden savaşın eşiğine geldi?