Pakistan'da bombalı saldırı: 48 ölü

Camiye düzenlenen intihar saldırısının cuma namazı sırasında yapıldığı öğrenildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

PEŞAVER - Pakistan'da camideki bombalı saldırının intihar saldırısı olduğu, saldırıda 48 kişinin cesetinin çıkarıldığı bildirildi.

Afganistan sınırı yakınındaki Cemrud'daki saldırıda caminin çöktüğünü belirten yerel hükümet yetkilisi Bahtiyan Han, ölen veya yaralananlar olduğunu söylerken, Muhammed Beşir adlı bir başka yetkili, 23 kişinin yaralandığını kaydetti.

Yetkililer, saldırının cuma namazı sırasında yapıldığını söylediler.

Kuzeybatıdaki Hayber bölgesi yetkilisi Tarık Hayat Han, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar 48 ceset saydık" dedi. Hayat Han, "Ölü sayısı yükselebilir, belki 70'lere çıkabilir" ifadesini kullandı, 70 kadar yaralının da hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Hayat Han, bunun bir intihar saldırısı olduğunu, iki katlı caminin çöktüğünü bildirdi.

Cemrud'daki saldırının sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmadı. Ancak bölgede, hükümetin ABD'ye desteğine karşı çıkan aşırı dinci militanlar faaliyet gösteriyor.

Tarık Hayat Han, "Cihat yaptıklarını söyleyenlerin cuma namazında camide intihar saldırısı düzenlemeleri şaşırtıcı" diye konuştu.

Reuters'ın haberinde ise saldırının Cemrud yakınlarındaki bir polis kontrol noktasına düzenlendiği, en az 3 kişinin öldüğü, yaralananlar bulunduğu bildirildi. Saldırıda yakındaki camide önemli hasar olduğu belirtildi.

Cemrud, Afganistan'daki NATO ve ABD güçlerine malzeme taşıyan kamyonlara militanların son zamanlarda saldırılarını artırdığı Hayber bölgesinde bulunuyor.