Pakistan'da Taliban operasyonu: 47 ölü

Pakistan'da Taliban militanlarına yönelik askeri operasyon kapsamında, aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan ve Hayber civarında düzenlenen hava saldırılarında 47 militanın öldürüldüğü bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSLAMABAD  - Pakistan'da Taliban militanlarına yönelik askeri operasyon kapsamında aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan ve Hayber civarında düzenlenen hava saldırılarında 47 militanın daha öldürüldüğü bildirildi.

Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Pakistan Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından Kuzey Veziristan'da Mir Ali bölgesinin çevresindeki militanlara ait olduğu belirtilen 11 noktaya hava saldırısı yapıldığı belirtildi. Saldırılarda 27 militanın etkisiz hale getirildiği, çok sayıda silah ve mühimmatın da yok edildiği ifade edildi.

Sabah erken saatlerinde de Haybar bölgesinde militanlara ait 12 sığınağa hava saldırısı yapıldığı, operasyonda 20 militanın daha öldürüldüğü kaydedildi.

Kuzey Veziristan'da operasyonun başlatılmasından bu yana 454 bin kişinin tahliye edildiği belirtilen açıklamada, tahliye edilen aileler için Bannu, Dera İsmail Han ve Tank bölgelerinde  6 noktaya gıda dağıtım merkezi kurulduğu ifade edildi. 

Öğle saatlerinde Kuzey Veziristan'ın Spinwam bölgesinde bir askeri kontrol noktasına düzenlenen intihar saldırısında 2'si asker 3 kişi yaşamını yitirmişti. 

Pakistan'da ordunun, Taliban militanlarının kalesi Kuzey Veziristan bölgesine bir hafta önce başlattığı operasyonlarda öldürülen militan sayısı 300'e yaklaştı.