Pekin Olimpiyatları'nı Carrier serinletiyor

Olimpiyat tesislerinde kullanılan havalandırma sistemlerinin yüzde 70'i Carrier'dan

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Pekin'de gerçekleştirilen 2008 Dünya Olimpiyatları'nda kullanılan havalandırma sistemlerinin yüzde 70'ini klima sektörünün önde gelen firmalarından Carrier sağladı. Müsabakaların gerçekleştirildiği sahalarda, Carrier'ın, soğutma grupları klima santralleri, fan coilleri ve tamamlayıcı ürünleri kullanılıyor.

Carrier Yapı Sistemleri ve Servisleri Asya Başkanı Ross Shuster, yaptığı açıklamada olimpiyatların başlıca merkezlerinden biri olan ve "Su Küpü" adını taşıyan Milli Su Sporları Merkezi'nde 4 adet Carrier santrifüj soğutma grubu ve çok sayıda klima santrallerinin kullanıldığını belirtti. Shuster, "Kullanılan teknoloji çevredeki ısının yayılmasını engellerken, ısınma için harcanan enerjinin de aza indirgenmesini sağlıyor. Üst sınıf klima santrallerimiz, çok yoğun antikorozif işlemlerden geçiriliyor. Böylece dayanıklılıklarını nemli ve yüksek klorlu iç mekanlarda da garantiliyoruz" dedi.

Carrier, olimpiyatların yapıldığı her alanda havalandırma sistemini kontrol altında tutmak için uzaktan kontrol edilebilen gözetleme merkezi (Remote Monitoring Center) oluşturdu. Bu ileri teknoloji merkezi, havalandırma sistemlerinin operasyonlarını takip edebiliyor, verilerini okuyabiliyor ve uyarılarda bulunabiliyor.

Carrier, Türkiye'de 10 yıldır Alarko ortaklığı ile faaliyet gösteriyor.