Petrol, 44 doların altına indi

Merrill Lynch'e göre fiyat, 25 doların da altına inecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

NEW YORK - Uluslararası piyasalarda ABD hampetrolünün varil fiyatı, küresel ekonomideki görünümün iyi olmaması nedeniyle gün içinde yüzde 6'dan fazla değer kaybederek 44 doların altına indi. Uluslararası yatırım danışmanlık firması Merill Lynch, hampetrolün varilinin gelecek yıl 25 doların altına düşebileceğini tahmin ediyor.

ABD tipi hafif hampetrolün ocak teslimi varil fiyatı 2,86 dolar azalarak 43,93 dolar oldu. ABD hampetrolünün varil fiyatı bir ara 43,77 dolarla Ocak 2005'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Londra'da Brent tipi hampetrolün varil fiyatı da 2,87 dolar düşerek 42,57 dolara geriledi.

ABD hampetrolünün varil fiyatı bu yıl 147,27 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğü 11 Temmuzdan bu yana 103 dolar kadar değer kaybetti.

Merrill Lynch'e göre petrol 25 doların da altına inecek

Uluslararası yatırım danışmanlık firması Merill Lynch, hampetrolün varilinin gelecek yıl 25 doların altına düşebileceğini tahmin ettiğini açıkladı. 

Bloomberg'in haberine göre firmanın emtia stratejisti Fransisco Blanch tarafından hazırlanan ve bugün yayımlanan raporda, "tüm dünyada petrol talebinin düşmesine yol açan durgunluğun Çin'e de sıçraması halinde, petrolün varil fiyatının gelecek yıl 25 doların da altına inebileceği" belirtildi.

Bugün dahil üst üste dördüncü gün 50 doların altında işlem gören petrol, temmuz ayında 145 doları aşarak rekor bir düzeye erişmişti.