"Petrol kısıntıları 2019'da gevşetilebilir"

Suudi Arabistan Petrol Bakanı, OPEC ülkeleri ile Rusya'nın petrolde üretim kısıntısını gelecek yıl gevşetebileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Halid el Falih, petrol fiyatlarındaki düşüşe karşı başlattıkları üretim kısıntısının gelecek yıl gevşetilebileceğini söyledi.

Yeni Delhi'de gazetecilere konuşan Suudi bakan, petrol piyasasının dengelenmeye başladığını ve OPEC üyeleri ile Rusya'nın petrol kısıntılarını 2019'dan itibaren gevşetebileceğini belirtti.

Petrol fiyatlarındaki durumun kısıntı anlaşmasına taraf ülkeler tarafından incelendiğini ifade eden El Falih, "Üretim kısıntıları 2019'da gevşetilebilir, ancak tam olarak zamanını ve nasıl olacağını henüz bilmiyoruz. Sadece bunun sağlanan dengeyi sarsmayacak bir şekilde yapılacağından eminiz" dedi.

ABD'de petrol üretimindeki artıştan memnun olduklarını da belirten El Falih, petrole talebin 2018'de de güçlü kalmaya devam ettiğini söyledi.

OPEC üyeleri ile dünyanın en büyük petrol üreticisi Rusya, petrol fiyatlarındaki düşüşe karşı 2017'de başlatılan petrol kısıntılarını bu yıl sonuna dek uzatma konusunda anlaşmıştı.

OPEC: ABD'nin petrol üretimindeki artış, kısıntıları etkilemezOPEC: ABD'nin petrol üretimindeki artış, kısıntıları etkilemez

 

Bu konularda ilginizi çekebilir