Petrol satmadan 3 yıl idare ederiz

Ahmedinejad, batının petrol ambargosuna "Üç yıl tek bir varil bile petrol satmadan ülkeyi iyi idare edecek kadar döviz rezervimiz var" diyerek kafa tuttu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TAHRAN - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, petrol ihraç etmeden bile ülkenin idare edilebilecek durumda olduğunu söyledi.
 
Devlet televizyonunun haberine göre, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad yurt gezileri kapsamında gittiği Hürmüzgan eyaletinde halka hitaben yaptığı konuşmada, ülkesine yönelik yaptırımları etkisiz kılacaklarını bildirdi.
 
Ahmedinejad, "Onlar, petrolümüze ambargo uygulamak istiyorlar. Ancak onlara söylemeliyim ki üç yıl tek bir varil bile petrol satmadan ülkeyi iyi idare edecek kadar döviz rezervimiz var" ifadelerini kullandı.
 
Zulüm ve zorbalığa karşı mücadele edeceklerini ve her alandaki haklarını koruyacaklarını belirten Ahmedinejad, düşmanların tüm komplolarını boşa çıkaracaklarını söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, daha önceki açıklamalarında da petrol geliri olmadan dahi ülkeyi yönetebileceklerini vurgulamıştı.
AB ülkeleri, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere İran'dan ham petrol alımını yasaklama kararı almıştı.
 
AB'den kararını gözden geçirmesini isteyen, ancak bir sonuç alamayan İran, İngiltere, Fransa ve Yunanistan'a olan ham petrol ihracatını durdurmuştu.
Toplam ham petrol ihracatının yüzde 18'ini AB ülkelerine gerçekleştiren İran, bu açığın başka ülkelerle kapatılacağını bildirmişti.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir