Petrol sızıntısı durdu, sonrası için netlik yok

Meksika Körfezi'nde petrol akışının durdurulduğu ancak BP'nin yaptığı çimentolama işleminin başarısının 48 saatte belli olacağı söylendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Meksika Körfezi'nde batan ve büyük bir çevre kirliliğine yol açan Amerikan firmasına ait platformun neden olduğu petrol akışının durdurulduğu, ancak sürdürebilir olup olmadığının henüz netlik kazanmadığı bildirildi.

Amerikalı Amiral Thad Allen, ABC televizyonunda yayımlanan "Good Morning America" programında yaptığı açıklamada, çimentolama işleminde gelecek 12 saatin "çok kritik" olduğunu belirterek, şimdilik petrol ve gaz akışının durdurulduğunu, fakat bu durumun devamlılığının belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Aynı programda konuşan BP şirketinin yöneticisi Tony Hayward, çimentolama işleminin, "planlandığı gibi gayet iyi gittiğini", çukurun içine kauçuk ve diğer malzemelerin de pompalandığını kaydetti.

Çimentolama işlemine bugün ilerleyen saatlerde tekrar başlayacaklarını ifade eden Hayward, CBS televizyonunda yayımlanan "Early Show" programında da bu işleminin başarısının 48 saatten önce anlaşılamayacağını açıkladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir