Phelps, olimpiyata damgasını vurdu

ABD'li yüzücü, bir olimpiyatta 8 altın madalya kazanan tarihteki ilk sporcu oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PEKİN - Pekin-2008'e, ABD'li yüzücü Mark Spitz'in Münih-1972'de 7 altın madalya alarak kırdığı rekoru kırma amacıyla gelen Phelps, böylece bir olimpiyatta 8 altın madalya kazanan tarihteki ilk sporcu oldu.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda yüzmede erkekler 4x100 metre karışık bayrak yarışında altın madalyayı, dünya rekoru kıran ABD Milli Takımı kazandı.

Aaron Peirsol, Brendan Hansen, Michael Phelps ve Jason Lezak'dan oluşan ABD Milli Takımı, 3.29.34'lük derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Pekin-2008'e, ABD'li yüzücü Mark Spitz'in Münih-1972'de 7 altın madalya alarak kırdığı rekoru da kırma amacıyla gelen Phelps, böylece bir olimpiyatta 8 altın madalya kazanan tarihteki ilk sporcu oldu.

Bu dalda, 3.30.04'lük derecesiyle 2. olan Avustralya, gümüş madalya elde etti. Avustralya, Hayden Stoeckel, Brenton Rickard, Andrew Lauterstein ve Eamon Sullivan'dan oluşuyordu.

Yarışta Junichi Miyashita, Kosuke Kitajima, Takuro Fujii ve Hisayoshi Sato'dan oluşan Japonya, 3.31.18'lik derecesiyle 3. olarak bronz madalya elde etti.