Philip Morris - Sabancı'da tepe yönetim el değiştiriyor

Turhan Talu, Genel Müdürlük görevini Sedat Müderrisoğlu'na devrediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Philip Morris/Sabancı'da, 1992 yılından bu yana, "Genel Müdür/Yönetim Kurulu Üyeliği" görevini  yürüten Turhan Talu; Philip Morris International'daki 24 yıllık başarılarla dolu kariyerini, en üst seviyedeyken noktalayıp  şirketten ayrılma kararı aldı. Talu, yerini iki yıldır Latin Amerika ve Kanada Operasyonlar Başkan Yardımcılığı görevini yürüten, şirketin deneyimli üst düzey yöneticisi Sedat Müderrisoğlu'na devrediyor. Müderrisoğlu, Türkiye dışında Kuzey Kıbrıs ve İran'dan da sorumlu olacak. Philip Morris International'ın çeşitli birimlerinde 24 yıldan bu yana görev yapmakta olan Talu, şirketin ilk Türk Genel Müdürü unvanına da sahip olmuştu.

Turhan Talu'nun Philip Morris/Sabancı'da üstün başarılarla dolu bir kariyer oluşturduğunu belirten Müderrisoğlu, "Devraldığım bayrağı, Philip Morris/Sabancı ailesi olarak en yüksek noktaya taşımaya gayret edeceğiz. PMI'ın dünya çapındaki en büyük üslerinden biri olarak geniş vizyonumuz ve yüksek nitelikli kadromuzla büyümeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Philip Morris/Sabancı'ya 1993 yılında "Tütün Müdürü" olarak katılan Müderrisoğlu, 2003'te Baltık Ülkeleri Operasyonlar Müdürü pozisyonuna terfi etti. Daha sonra farklı pozisyonlardaki başarılı çalışmalarına devam eden Müderrisoğlu, 2008'den bu yana "Latin Amerika ve Kanada Operasyonlar Başkan Yardımcılığı" görevini yürütüyordu.

1964 doğumlu Sedat Müderrisoğlu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu, evli ve 1 çocuk babası.

Bu konularda ilginizi çekebilir