Pilotlar greve gitti, bin 450 uçuş iptal

Lufthansa'da çalışan pilotların greve gitmesi sebebiyle bin 450 uçuş yapılamayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa'da çalışan pilotların greve gitmesi sebebiyle bin 450 uçuşun yapılamayacağı bildirildi.

Lufthansa'dan yapılan yazılı açıklamada,  Alman Pilot Sendikası Cockpit’e bağlı pilotların bugün ve yarın grev yapması Lufthansa pilotlarını greve çağırması sebebiyle planlanan uçuşların bir kısmının iptal edildiği belirtildi.

Söz konusu grev nedeniyle 2 bin 800 uçuştan bin 450’sinin gerçekleştiremeyeceği belirtilen açıklamada, yaklaşık 150 bin yolcunun da grevlerden etkileneceği kaydedildi.

Grevin öncelikli olarak şirketin Avrupa içi uçuşlarının etkilediği vurgulanan açıklamada, ancak yarın uzun mesafeli uçuşların da grevden etkileneceği bildirildi.

Açıklamada, Avusturya Havayolları, Brüksel Havayolları, Germanwings, SWISS ve Air Dolomiti şirketlerinin söz konusu grevden etkilenmeyeceği aktarıldı.

"Görüşmelere hazırız"

Lufthansa’nın sendika yönetimiyle görüşmeleri devam ettirmeyi istediği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sürdürülebilir çözümlerin ancak birlikte müzakere masasında toplanmakla mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Son birkaç hafta tartışmalarda önemli yaklaşımlar olmuştu. Lufthansa her zaman konuları konuşmaya istekli ve VC sendikasını acilen görüşmeleri sürdürmeye davet ediyoruz." 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Lufthansa Yönetim Kurulu Üyesi Başkanı Karl Ulrich Garnadt ise "Bugün ve yarın 150 binden fazla yolcumuzu hayal kırıklığına uğrattığımız için üzgünüz. Ancak aynı zamanda, 2 günlük greve rağmen planlanmış uçuşların yaklaşık yarısını gerçekleştirmekten dolayı da mutluyuz" ifadelerini kullandı. 

Grevlerin maliyeti 170 milyon euro 

Öte yandan, geçen ay, pilotların nisan ayından beri süren grevleri sebebiyle 170 milyon euro kayba uğradığı açıklanmıştı.

Sendika ile Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçleriyle ilgili anlaşma sağlanamıyor. 

Lufthansa şirketi, pilotlarda en erken emeklilik yaşını 55’ten 60'a, görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58’den 61'e çıkarmak istiyor.

Buna karşı çıkan sendika, nisan ayından bu yana birçok kez greve gitmiş, Lufthansa'da ve bağlı şirketlerde yaklaşık 6 bin uçuş iptal edilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir