Piyangonun ikramiyesi 'Bill Clinton'

Hillary Clinton'ın destek kampanyasında 5 dolar veren bağışçılar çeşitli ödüller kazanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, seçim kampanyasında yaptığı borçları ödemeye katkıda bulunacak kişilere eşi Bill Clinton ile New York'ta bir gün geçirme teklifinde bulundu.

Hillary'nin Dışişleri Bakanı olması nedeniyle borç ödeme kampanyasının menajeri James Carville, milyonlarca Clinton taraftarına elektronik posta göndererek destek istedi. Elektronik postada, yapılacak her 5 dolarlık yardım için bir piyango bileti alınacağı ve çekiliş sonucunda da ödül kazanacakları belirtildi. Bunlar arasında beyzbol maçlarına bedava biletlerden, bazı ünlü televizyon sunucularıyla öğle yemeğine kadar birçok ödül var.

Ancak en ilginç ödül, Dışişleri Bakanı'nın eşi, ABD eski başkanlarından Bill Clinton'la ilgili. Gönderilen elektronik posta Bill Clinton'ın ağzından şunlar yazıyor: "Benimle New York'ta buluş ve ilginç bir gün geçir."

Kampanya mektubunda ayrıca, yapılacak bağışın sadece sahibine ödül kazandırmayıp, aynı zamanda Hillary Clinton'ın kampanya borçlarını ödemesine katkıda bulunacağı belirtiliyor.

Hillary Clinton, Obama'ya karşı Demokrat Parti'den aday olduğu kampanya sürecinde toplam 25.2 milyon dolar harcamış, ancak bunun 2.3 milyon dolarlık bölümünü ödeyememişti.

Seçim kampanyası borçlarını ödemek için bağış yolunu seçen Clinton'ların, Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra 7 sene içerisinde (2007'ye kadar) hem konferans, hem de anı kitaplarından 109 milyon dolar kazandığı beliritliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir