PKK bayrağı tutan vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı

Almanya'nın Münih kentinde terör örgütü PKK lehine açıklamalarda bulunan ve örgütü simgeleyen bez parçası havaya kaldıran Sol Parti Milletvekili Nicole Gohlke'nin dokunulmazlığının kaldırıldığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya'nın Münih kentinde geçen ay yapılan bir eylemde terör örgütü PKK lehine açıklamalarda bulunan ve örgütü simgeleyen bez parçası havaya kaldıran Sol Parti Milletvekili Nicole Gohlke'nin dokunulmazlığının kaldırıldığı ifade edildi. 

Gohlke, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Münih Savcılığının talebi üzerine Federal Meclis'in dokunulmazlığını kaldırdığını belirtti. 

''18 Ekim'de IŞİD'e karşı yapılan Kobani için dayanışma yürüyüşünde bir konuşma yaptım ve konuşmamın sonunda Federal Hükümet'ten bazı sembolleri daha fazla suç saymamasını istedim" ifadesini kullanan Gohlke, "Çünkü o bayrağın  o dakikalarda özgürlük ve insan hakları ve demokrasi için mücadele ettiğini ifade ederek 'PKK yasağı kaldırılsın' dedim. Ardından Almanya'da yasak olan PKK bayrağını kaldırdım" diye konuştu. 

Dokunulmazlığının kaldırılmasını protesto ettiğini vurgulayan Gohlke, ''Ben kendim milletvekili olmam hasebiyle özel hukuk istemiyorum. Aksine benim dokunulmazlığımın kaldırılması burada siyasi olarak aktif olan Kürtlere soruşturma açılıp hüküm giymelerine bir örnek teşkil edecektir'' açıklamasında bulundu.

PKK'ya ait bir sembolü kaldırdığı için pişman olmadığını ifade eden Gohlke, ''PKK terör organizasyonu değildir. Ortadoğu'da demokratik perspektife katkı yapan bir organizasyondur. PKK ve bağlantılı olduğu YPG bizim dayanışmamızı hak ediyor, fişlenmesini değil'' dedi.

Nicole Gohlke, 18 Ekim'de Münih'te yapılan Kobine'ye destek yürüyüşüne katılarak, terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçasını havaya kaldırmış ve PKK'nın terör listesinden çıkarılmasını istemişti. Eylemdeki taşkınlıkları nedeniyle Gohlke, gözaltına alınmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir