”Politik demagoji yapmayın”

Kremlin, "Bugüne kadar hiç kimse siyasi demagojilerle otoritesini koruyamadı." açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya, yeni yaptırımları desteklediği gerekçesiyle ülkeyi eleştiren İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a tepki gösterdi.

Kremlin'in Dış Politika Danışmanı Sergey Prihodko, yaptığı yazılı açıklamada, ülkesini eleştiren Ahmedinejad'ın "politik demagoji"den kaçınmasını isteyerek yanıt verdi.

Rusya'nın ne Amerika ne de İran yanlısı olduğunu ve Moskova'nın politikasının ulusal çıkarlar tarafından yönlendirildiğini ifade eden Prihodko, açıklamasında, "Bugüne kadar hiç kimse siyasi demagojilerle otoritesini koruyamadı" ifadesini kullandı.

Tüm dünyayı etkileyen ve endişelendiren kararlar alınırken siyasi aşırılığın, tutarsızlığın ve şeffaflık eksikliğinin kendileri açısından kabul edilemeyeceğini belirten Prihodko, "İran'ın bilge halkı adına konuşanların bunu hatırlaması yerinde olur" dedi.

Yurt gezileri kapsamında gittiği Kirman eyaletinde, 5 artı 1 ülkelerinin İran'a yönelik yeni yaptırım karar taslağı üzerinde anlaşmalarına değinen Ahmedinejad, Rusya'nın karar taslağına destek vermesini eleştirmişti. Mahmud Ahmedinejad, "Rus liderleri, İran halkının onları da tarihi düşmanlar listesine almasına izin vermemeli" diye konuşmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir