Portakallar sambacıları yenerek adını yarı finale yazdı

2010 Dünya Kupası çeyrek final maçında Hollanda 1-0 geriden gelerek Brezilya'yı 2-1 mağlup etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
PORT ELIZABETH - 2010 Dünya Kupası çeyrek final maçında Hollanda, Brezilya'yı 2-1 yenerek yarı finale yükselen ilk takım oldu.
Son 15 dakikası oldukça gergin ve heyecanlı geçen maçın gollerini, 10. dakikada Robinho, 53. dakikada Felipe Melo ve 68. dakikada Sneijder attı. 53. dakikada kendi kalesine gol atan ve bundan 20 dakika sonra kırmızı kartla oyundan atılarak takımını 10 kişi bırakan Melipe Melo hem skora doğrudan etki eden hem de oyundaki dengeyi bozan isim oldu.
İlk yarıda savunmasında hata yapmayan ve Hollanda'nın organize bir atak geliştirmesine, kalesinde net bir tehlike yaratmasına izin vermeyen Brezilya, ilk ciddi atağını 8. dakikada geliştirdi. Bu dakikada Robinho'nun vuruşunda ağlara giden top, hakem tarafından ofsayt olduğu gerekçesiyle gol olarak sayılmadı. 
Brezilya, bu pozisyonun iki dakika ardından, 10. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Robinho, ceza sahası çizgisinin hemen dışında ara pasıyla buluştuğu topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve takımını öne geçiren golü attı.
Brezilya, 25. dakikada tekrar gole yaklaşan taraf oldu. Juan, Dani Alves'in ortasında uygun pozisyonda olmasına rağmen sert bir vuruşla topu direğin üzerinden avuta attı.
Maçın en güzel pozisyonlarından biri 31. dakikada yaşandı. Kaka, Robinho'nun iki kişiyi geçerek aktardığı topu mükemmel bir vuruşla kalenin sağ üst köşesine gönderdi, ancak kaleci Stekelenburg, aynı mükemmellikteki kurtarışıyla farkın ikiye çıkmasına izin vermedi.
Maicon'un, ilk yarının son dakikasında, sağ çaprazdan sert bir vuruşla kaleye gönderdiği topu kaleci son anda kornere çeldi. Kalecinin hamlesini tespit edemeyen hakem avut kararı verdi.
İkinci yarıya Hollanda, ilk yarıya oranla biraz daha toparlanmış başladı. Avrupa ekibi, her ne kadar baskılı bir oyun oynayamasa da 53. dakikada rakibinin hatasından beraberlik golünü kazandı. Sneijder'in sağdan yaptığı ortada kaleci Cesar boşa çıkarken, top, takım arkadaşı Melo'nun başına çarparak ağlara gitti ve maçta 1-1 eşitlik sağlandı.
Golden sonra daha etkili görünen taraf yine Hollanda'ydı. Hollanda, hücum ederken kaybettiği toplarla kalesinde tehlike yaşamaya devam etse de 68. dakikada attığı golle 2-1 öne geçmeyi başardı. Köşe vuruşunda topla en son buluşan Sneijder kafayla topu ağlara göndererek, takımının ikinci golüne imza attı.
Brezilya, 2-1 yenik duruma düşmesiyle oyundaki disiplini tamamen kaybetti. Yenilen ilk golde büyük hatası bulunan Melo, 73. dakikada Robben'e faul yaptı, bununla da yetinmeyip rakibinin baldırına bastı ve sonuçta doğrudan kırmızı kart görerek yenik durumdaki takımını 10 kişi bıraktı. Brezilya, bu karttan sonra maçın geri kalan kısmını tamamen kontrolden uzak geçirdi, ancak yine de birçok gol pozisyonuna girdi. 
Brezilyalı oyuncular, 80. dakikada üst üste yaşanan pozisyonlarda topu ağlara göndermeyi başaramadı. 
Hollanda da rakibinin kontrolsüzlüğünden ve bir kişi eksik oynamasından kaynaklanan pozisyonları golle değerlendirmeyi beceremedi. Sneijder, 84. dakikada son derece uygun bir pozisyondan faydalanamazken, hemen ardından düzenlenen Brezilya atağı da sonuçsuz kaldı. 
Hollanda, Brezilya savunmasını tek başına geçen Kuyt ile 88. dakikada bir gol daha kaçırdı. Kuyt, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda tercihini şut çekmemekten yana kullandı ve takımını olası bir golden daha etti. Son 10 dakikası son derece heyecanlı ve gergin geçen maçta başka gol olmadı ve Hollanda, Brezilya'yı 2-1 yenerek, 2010 Dünya Kupası'nda adını yarı finale yazdıran ilk takım oldu.
İstatistikler:                  Hollanda            İspanya
-----------------------------------------------------------
Topla Oynama Yüzdesi:              51                 49
Şut Sayısı:                        10                 15 
Kaleyi Bulan Şut Sayısı:            4                  4
Korner:                             4                  8 
Ofsayt:                             2                  2
Faul:                              20                 20
Sarı Kart:                          4                  1
Kırmızı Kart:                       -                  1
Bu konularda ilginizi çekebilir