Prens komadan çıkamadı

Hollanda'da 1,5 yıldır komada olan prens Johan Friso’nun öldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAHEY - Hollanda’nın geçen yıl Avusturya’da kayak yaptığı sırada çığ altında kalarak ağır yaralanan ve 1,5 yıldır komada olan prensi Johan Friso’nun öldüğü açıklandı.

Devlet Bilgilendirme Dairesi (RVD) tarafından yapılan açıklamada, Lahey yakınlarındaki Huis ten Bosch Sarayı’nda tedavisine devam edilen 44 yaşındaki Friso’nun bugün hayatını kaybettiği bildirildi.

Ölüm haberi sonrası Kral Willem Alexander ile eşi Kraliçe Maxima’nın tatillerini yarıda keserek Hollanda’ya dönecekleri belirtildi.

Avusturya’da 17 Şubat 2012 tarihinde geçirdiği kazadan sonra uzun süre oksijen alamadığı için beyninde ciddi hasar oluşan prens, Londra’daki bir hastanede kaldıktan sonra geçen ay Hollanda’ya getirilmişti.

Aşkı için tahttan vazgeçmişti

Prenses Beatrix’in ortanca oğlu, iki kız çocuğu sahibi Prens Friso, krallık tahtının iki numaralı varisi olmasına rağmen 2004 yılında, Mabel Wisse Smit ile evlenebilmek için bu hakkından feragat etmişti.

Hollanda hükümeti, Mabel Wisse Smit’in, geçmişiyle ilgili doğru olmayan bilgiler verdiği gerekçesiyle evliliğe karşı çıkınca, prens, tahttaki hakkından vazgeçerek evliliği seçmişti.

Hollanda’da yasalara göre taht hakkına sahip kraliyet ailesi mensuplarının, evlilikleri için meclisten izin almaları gerekiyor.