Protesto edenlere karşı gerçek mermi kullanıldı

İsrail'in pazartesi gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarını protesto eden Filistinliler'e karşı gerçek mermi kullanıldı. 14 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RAMALLAH - Ramallah'ın farklı yerlerinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarını protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda 14 kişinin yaralandığı, onlarca kişinin gazdan etkilendiği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısını protesto eden Filistinlilerin, Batı Şeria'nın güneyinde bulunan Beytullahim kentinin kuzey girişindeki askeri noktaya taş atması üzerine çatışma çıktı. Askerlerin gerçek mermi ile ateş etmesi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullanması sonucu 2 Filistinli yaralandı, onlarcası gazdan etkilendi.

Batı Şeria'nın güneyinde bulunan El Halil kentinin farklı bölgelerinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmada da onlarca kişi askerlerin kullandığı göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendi.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kalkiliyye kentindeki tıbbi kaynaklar da kentin girişindeki askeri noktaya taş atan onlarca Filistinliye askerlerce, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası ile karşılık verildiğini kaydetti. Olayda 2 kişinin yaralandığı onlarca kişinin gazdan etkilendiği belirtildi.

Kudüs ile Ramallah arasındaki Kalendiya kontrol noktasında onlarca Filistinli ile İsrail askerleri arasında çıkan şiddetli çatışmalarda ise 10 kişi, askerlerin kullandığı plastik mermiyle yaralanırken, çok sayıda kişi göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendi.

Bu arada Kalendiya askeri kontrol noktasında çıkan çatışmalarda İsrail askerleri, basın mensuplarının araçlarına saldırdı.

"İsrail askerleri, direkt basın mensuplarının araçlarına saldırdı"
 
Ramallah'taki AA foto muhabiri Muaz Hamid, "İsrail askerleri, direkt basın mensuplarının araçlarına saldırdı. Saldırıda, aracımın arka camı kırıldı" dedi.

Hamid, askerlerin, çatışmaların sona ermesinin ardından olay yerini terk eden araçlara göz yaşartıcı gaz bombası kullandığını ifade etti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir