Putin: Biz 50 onlar 100 milyar dolar kaybetti

Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkelerin Kırım olmasa başka bahane bulacaklarını savunan Putin, "Moskova, yaptırımlardan 50-52 milyar dolar kaybetti, bize yaptırım uygulayan devletler ise 100 milyar dolar kaybettiler" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Direk Hat” programıyla Rusların sorularına canlı yayında cevap verdi. 

Kişisel bir soru üzerine Putin, torunlarının olduğunu, hatta birisinin yakın zamanda dünyaya geldiği, birinin kreşe gittiğini da belirterek şöyle konuştu:

“Torunlarımızın prens gibi büyümesini istemiyorum. Onların iyi insanlar olmasını istiyorum. Dolayısıyla torunlarım hakkında konuşmaktan kaçınıyorum. Bu arada geçtiğimiz günlerde ikinci torunum oldu. Tüm dedikodulara rağmen kızlarım da Rusya’da yaşıyor, eğitim ve bilim alanlarında çalışıyorlar, siyasetle uğraşmıyor, sıradan bir hayat yaşıyorlar.“

- Putin'e Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'nun Rus şair Lermontov'dan alıntı yaparak "Yıkanmamış Rusya" sözlerine yanıt vermesini rica ettiler.

Rus lider, "Poroşenko'nun bu sözleri Rus klasiğini bildiğini gösteriyor. Bunun için onu övebilirim" dedi. Putin, Lermontov'un şiirini yazdığı dönemde bugün Ukrayna toprakları olan yerlerin Rusya'nın parçası olduğunu hatırlattı.

Öte yandan Putin, Kiev'e Avrupa Birliği'ne entegrasyon sürecinde başarılar diledi ve "Bazılarına" Rusya'dan batıya dönmeden önce kendi offshore hesaplarını kapatmaları tavsiyesinde bulundu.

'Kırım olmasa başka bahane bulurlardı'

“Diğer ülkeler Rusya’yı rakip olarak gördüğü anda çeşitli bahanelerle kısıtlamalar getirdiler. Kırım olmasaydı başka bahane bulurlardı.

Yaptırımlar Rus ekonomisinin durumunu ciddi anlamda etkilemedi. Petrol fiyatlarının düşmesi daha önemli bir sorun haline geldi.

Kısıtlamalar sonucunda ilaç sektörü, otomobil üretimi ve tarım gibi birçok sektörde kendimizi göstermeye başladık. Yaptırımlar kaldırılırsa bile Rus meyve ve sebzeleri yüksek kalitesi sayesinde rekabet gücünü koruyacak.

Moskova, yaptırımlardan 50-52 milyar dolar kaybetti, bize yaptırım uygulayan devletler ise 100 milyar dolar kaybettiler.”

‘Putin ile Direk Hat’ programı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Direk Hat” progrmıyla Rusların sorularına canlı yayında cevap veriyor. Devlet Başkanı, Rusların sosyal, ekonomik, siyasi ve uluslararası sorunlara ilişkin sorularını yanıtlıyor.

Her yıl düzenlenen program, Pervıy (Birinci), Rossiya 1, Rossiya 24 televizyon kanallarında, Mayak, Vesti FM ve Radio Rossii radio kanallarında yayınlanıyor.

Bu yıl programa 1,8 milyon sorudan fazla gönderildi. Bunların yarısı telefon üzerinde, 370 bini mesajda, 280 bini sosyal ağlarda soruldu.

Soruların en aktüelleri ve ilgi çekicileri canlı yayında Putin tarafından yanıtlanıyor. Bu program 24 Aralık 2001 tarihinden itibaren her yıl yapılıyor.