Putin, Çipras’la Türk Akımı’nı görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la Türk Akımı’nı görüşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kremlin dış politika danışmanı Yuri Uşakov, görüşmenin St. Petersburg’da 18-20 Haziran tarihlerinde yapılacak Uluslararası Ekonomik Forum (SPIEF) çerçevesinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Cihan'ın haberine göre, Yunanistan Başbakanı Çipras'ın son Moskova ziyaretinde anlaşma  sağlanan konuların bir kez daha ele alınacağını belirten Uşakov,   “İkili ticari ve ekonomik ilişkileri ve Türk Akımı başta olmak üzere  ortak enerji altyapı projeleri ele alınacak.” dedi. Rusya ve Yunanistan yeni anlaşmalar sağlamayı da planlıyor.  

'Türk ortaklarımızdan kesin bir işaret bekliyoruz'

Rusya ve Yunanistan arasında Türk Akımı konusunda herhangi bir anlaşma imzalanmasını beklemediklerini ifade eden Uşakov, “Konu Rusya Devlet Başkanı Putin’le, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Bakü görüşmesinde ele alındı. Biz Türk ortaklarımızdan kesin bir işaret bekliyoruz.” dedi.

turk-akimi.jpg

Türk Akımı
    
St. Petersburg’da düzenlenecek foruma 114 ayrı ülkeden delegasyon katılıyor. Bunların 42’sinin hükümet düzeyinde olduğunu belirten Uşakov, “Rus ve yabancı şirket katılımı 900. Geçen yıl bu rakam 600 civarında idi. Forum sonunda güzel sonuçların alınmasını ve anlaşmaların imzalanmasını ümit ediyoruz.” bilgisini verdi.

ABD'nin yaptırımlarına rağmen...

ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarına rağmen Amerikalı şirketlerin foruma ilgi gösterdiğine değinen Uşakov, “Amerika’dan üst düzey 12 şirketin CEO’su olacak. Bunlar arasında BP, Pricewaterhouse, Coopers, Enel, Pirelli, Schlumberger, Total ve diğerleri var.” şeklinde konuştu.