Putin: IKBY'den petrolü kesmek kimsenin çıkarına olmaz

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden petrol sevkiyatını kesmek kimsenin çıkarına olmaz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki Rus Enerji Haftası Forumu’nda açıklamalarda bulundu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) gelen petrolün sevkiyatını kesmenin kimsenin çıkarına olmayacağını söyleyen Putin, ülkesinin referandumun ardından temkinli açıklamalarda bulunduğunu ve müdahil olmama politikası izlediğini de belirtti.

Putin, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC dışı bazı ülkeler arasındaki anlaşmanın geleceğine ilişkin, "Petrol üretiminin kısılmasına yönelik anlaşma uzatılacaksa en az 2018 sonuna kadar uzatılması gerekir." dedi.

Vladimir Putin, petrol üretiminin kısılmasına yönelik anlaşmanın uzatılması konusunda henüz net bir şey söylemenin şu anda mümkün olmadığını vurguladı.

"Uzatılacaksa en az 2018 yılına kadar uzatılmalı"

OPEC ve Rusya’nın da dahil olduğu OPEC dışı ülkeler arasında anlaşmanın uzatılmasına ilişkin istişarelerin devam ettiğini belirten Putin, "Petrol üretiminin kısılmasına yönelik anlaşma uzatılacaksa en az 2018 sonuna kadar uzatılması gerekir. Biz anlaşma kapsamındaki taahhüdümüzü sonuna kadar yerine getiriyoruz." diye konuştu.

Rusya’nın anlaşma kapsamında günlük 300 bin varillik kısıntı taahhüt ettiğini anımsatan Putin, “Biz taahhüdümüzü anlaşmanın sona ereceği Mart 2018’e kadar yerine getirmeye devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.