Putin'den 'denetleme' teklifi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın ayrılıkçıların elindeki sınır kontrol noktalarını Rusya tarafından denetleyebileceğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,  Ukrayna ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT),  ayrılıkçıların elindeki sınır kontrol noktalarınıRusya tarafından denetleyebileceğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yaptığı açıklamada, Putin'in, Alman, Fransız ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla telefon görüşmesi yaptığını bildirdi.

Liderlerin telefon görüşmesinde, Putin'in, birkaç gün önce ayrılıkçıların eline geçen İzvarino, Doljanskiy, Krasnopartizansk sınır kontrol noktalarının Rusya tarafında Ukrayna sınır muhafızlarının ve AGİT gözlemcilerinin bulundurulmasını önerdiğini belirtti. 

AGİT gözlemcilerinin Rus kontrol noktalarında yerleşimini ve geçişlerde kontrol yapmalarını öngören karar taslağını AGİT Daimi Konseyi'ne çok yakın zamanda sunmaya hazır olduklarını bildiren Lavrov, Putin'in önerisinin ateşkes devam ettiği sürece geçerli olacağını vurguladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir