"Çözüme en yakın noktadayız"

Erdoğan, IMF ile çözüme en yakın noktada olduklarını belirterek, IMF'nin vereceği desteğin geçiş süreci içinde argüman olacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin IMF ile yaptığı görüşmelerle ilgili olarak, burada bütün hedefin karşılıklı olarak dayanışma içinde bir çözüm yolu bulmak olduğunu belirterek, çözüme en yakın noktada olduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, katıldığı G-20 Zirvesi'nin ardından gazetecilere temaslarını değerlendirdi. Erdoğan, "İki gün öncesine kıyasla IMF ile anlaşmaya varma yönünde daha yakın olduğunuz ya da aynı noktada olduğunuz söylenebilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Şuana kadar tabi ülkemizdeki IMF temsilcisi arkadaşlarla arkadaşlarımızın görüşmeleri oluyor. Şimdi burada gerek bakanım, gerekse ben, bildiğiniz gibi dün Sayın Başkanla (IMF Başkanı) görüşmelerimiz oldu, bugün yine görüşmelerimiz oldu. Burada bütün hedef karşılıklı olarak dayanışma içinde bir çözüm yolunu bulmaktı, yani çözüme en çok yaklaştığımız noktadayız diyebilirim. IMF'de burada bu anlayışını bize gösterecektir. Çünkü IMF zaten bu dönemlerde bu tür destekleri verme için kurulmuş olan bir kurum. IMF'nin ortağı olarak gelebilecek herhangi bir destek, özellikle ülkemizdeki şu geçiş süreci için argüman olur diye düşünüyorum."