"Düşüş, boğa piyasasında düzeltme”

Mobius, geçen aydan bu yana Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'de hisse aldığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Templeton Gelişmekte Olan Piyasalar Grubu Başkanı Mark Mobius, gelişen ekonomiler bölgesindeki düşüşün boğa piyasasında bir düzeltme olduğunu düşündüklerini söyledi.

"Birçok insan ayı piyasasına girdiğimizi düşünüyor, ama ben inanmıyorum" diyen Mobius'a göre, bu durum boğa piyasasında bir düzeltme.

Mobius, "Zamanı geldiğinde gelişen piyasalar daha hızlı ve güçlü iyileşecek. Fonlarımıza net girişler olduğu için alım yapıyoruz. Alımların çoğu BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) ülkelerinde oldu" dedi. Spekülatör, Templeton'ın, ayrıca Mısır ve Dubai'de de hisse alımları yaptığını belirtti.

Mobius, görece ucuz olduklarından dolayı Güney Kore'deki varlıklarını azaltmadıklarını, uluslararası satışlardan kazanç sağlayabileceklerini düşündüklerini belirtti.

"Güney Kore, Kuzey'in komünist yapısını değiştirebilir"

Mobius, Güney Kore'nin Lideri Lee Myung Bak'ın Kuzey Kore'ye karşı aldığı önlemlerin uzun vadede Kuzey Kore'nin komünist yapısını değiştirmesine yardımcı olabileceğini belirtti. Mobius, "Her geçen gün iki ülke arasında tansiyon yükselse de, savaş çıkma ihtimali oldukça düşük. Bütün jeopolitik endişelere rağmen, Güney Kore büyümeye devam edecek." diye konuştu

Bu konularda ilginizi çekebilir