"Hollande sempatik ama iyi bir siyasetçi değil"

Fransa'da 2-3 Ocak tarihlerinde 971 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, Fransızlar Cumhurbaşkanı Hollande'ın sempatik ancak siyasette başarısız olduğunu düşünüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa'da yapılan bir araştırma, halkın büyük kısmının Cumhurbaşkanı François Hollande'ı "sempatik ama siyasi anlamda yetersiz" bulduğunu ortaya koydu.  

BVA araştırma şirketinin Le Parisien Dimanche gazetesi için yaptığı araştırmada, katılımcıların yüzde 56'sı Hollande'ı sempatik bulurken, yüzde 37'si Hollande'ın cesur olduğunu, yüzde 26'sı ise doğru kararlar verebildiğini söyledi. 

Fransızların yüzde 24'ü Hollande'ın sözlerinin doğruluğuna inanırken, yalnızca yüzde 15'i cumhurbaşkanının otoriter ve düzenli olduğuna inandığını belirtti. 

Araştırmaya katılanların yüzde 72'si Hollande'ı bir devlet adamı olarak sevmediğini söyledi, yalnızca yüzde 27'si aksi yönde görüş bildirdi. 

Hollande'ın vergiler ve kamu borcu hakkındaki açıklamalarını inandırıcı bulmayanların oranı yüzde 74 olurken, cumhurbaşkanının izlediği dış politkaya güvenmeyenlerin oranı ise yüzde 54 olarak belirlendi. 

Araştırma, 2-3 Ocak tarihlerinde 971 kişi üzerinde yapıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir