"Mübarek halka kulak verdi"

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, Mübarek'in istifasını yorumladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA -  İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifa ederek, "halkının değişim ve yeni başlangıç çağrılarına kulak verdiğini" söyledi.

Hague konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu değişimin Mısır halkının cesareti ve kararlılığıyla gerçekleştiğini ifade etti.

Mısır halkının geleceğini, daha açık ve demokratik bir toplum için şekillendireceğine inandığını kaydeden Hague, şunları bildirdi:

"Şimdi Mısırlılar için ilerleme, farklılıklarını barışçıl bir şekilde çözme ve daha geniş tabanlı bir hükümete geçiş zamanı. Ülkedeki Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyinin, geçiş için gerekli olan somut adımları atma, özgür ve adil seçimleri hazırlama sorumluluğu var. Zamanı geriye alma girişimleri, Mısır'ın istikrarına zarar verir. Gönülsüz önlemler alma zamanı değildir. Mısırlılar, yüzeysel değişim için değil, daha iyisi için geri dönülemez değişim istediklerini göstermiştir." 

Kayıp İngiliz

Bu arada, İngiltere Mısır'da geçen haftadan bu yana kayıp olan vatandaşını arıyor. Hem Mısır, hem İngiliz vatandaşı olan Hisham Morsi'nin en son 31 Ocak'ta Tahrir meydanındaki protestolarda görüldüğü bildiriliyor. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, 50 yaşındaki Morsi'nin Mısır'da kayıp olan tek İngiliz vatandaşı olduğunu açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir