"Müzakerelerde zaman sınırlaması olmalı"

Hristofyas, Kıbrıs sorununa çözüm bulmayı amaçlayan müzakereler çerçevesinde yarın 21. kez bir araya gelecekler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LEFKOŞA - Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde zaman sınırlamasının olmaması gerektiğini söyledi.

Hristofyas, Kıbrıs Rum tarafının doğrudan müzakerelere iyi niyetle katıldığını belirtti. "Kıbrıs sorununa bulunacak çözümünün ülkenin toprak bütünlüğünü ve devletin birliğini koruması gerektiğini" ifade eden Hristofyas, "Kıbrıs sorununa uluslararası hukuk, AB değerleri ve ilkeleri zemininde tek egemenlik, tek uluslararası vatandaşlık ve tek uluslararası kimliğe sahip olan bir çözümünün bulunması" yönündeki görüşünü yineledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili süreç üzerinde mutabakata vardıklarını belirten Hristofyas, Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde zaman sınırlamasının olmaması gerektiğini kaydetti.

Hristofyas, "Uluslararası kamuoyunun Türkiye'ye, doğrudan müzakerelerde iyi niyet göstermesi için telkinde bulunması" gerektiğini de iddia etti.

Bu arada, Talat ve Hristofyas, Kıbrıs sorununa çözüm bulmayı amaçlayan ve 11 Eylül 2008'de başlayan kapsamlı müzakereler çerçevesinde yarın 21. kez bir araya gelerek, mülkiyet konusunu görüşmeye devam edecek.