"OPEC'in acil toplantıya ihtiyacı yok"

BAE Petrol Bakanı Suhail Bin Mohammed el Mazroui, OPEC'in acil toplantıya ihtiyacı olmadığını belirterek, "Piyasa kendi kendine düzelir" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Petrol Bakanı Suhail Bin Mohammed el Mazroui, petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen OPEC'in acil toplanmasına ihtiyaç olmadığını belirterek, Basra Körfezi'ne kıyısı olan Arap ülkelerinin petrol fiyatlarındaki zayıf seyire hazırlıklı olduğuna işaret etti.

Mazroui dün gazetecilere yaptığı açıklamada, "OPEC pazardaki açıkları dolduran bir üretici değildir. Başkaları için pazarı bizim düzelteceğimiz şeklindeki düşünce adil değil... Bunun artık sürdürülebilir bir strateji olduğunu düşünmüyorum. Bu kadar hızlı toplanılması için sebep görmüyorum" dedi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) en büyük ihracatçı üyesi Suudi Arabistan görüşlerini destekleyen açıklamalarda bulunan Mazroui, "Piyasanın kendi kendisine denge bulması gerektiği görüşündeyiz" dedi.

Petrol fiyatlarında Temmuz başından bu yana süregelen ve OPEC'in geçen ay üretim azaltmama kararıyla hızlanan düşüş Mazroui'nin açıklamalarıyla devam etti.

Brent petrolünün varil fiyatı yıl ortasından bu yana neredeyse yarı yarıya geriledi.

BAE'li bakan petrol fiyatlarının hem üreticiler hem de tüketiciler için adil bir seviyede istikrar kazanacağına inandığını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir