"Türkiye yanlış hesaplarını İran ve Hizbullah'a yıkmasın"

İran Meclis Başkanı Larijani, Türkiye'ye ağır eleştirilerde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAHRAN – Iran'dan Türkiye'nin Suriye politikalarına yönelik eleştirilerin dozu artıyor. İran Meclis Başkanı Ali Larijani, Türk hükümetinin İran ve Hizbullah hareketini suçlamasına sert tepki göstererek "suçlamalarının yanlış ve gerçek dışı" olduğunu iddia etti. Larijani, "Türkiye yanlış hesaplarını İran ve Hizbullah'ın üzerine yıkmasın" şeklinde konuştu. 

Ali Laricani, İran Meclisi Genel Kurulu'nda konuşan Laricani, radikal örgütlerin Amerika ile mücadele jesti ile bölgede arenaya çıktığını, ancak şimdi Amerika ile elele Resulüllah hanedanı ile savaşmaya başladıklarını belirtti. 
Fars Haber Ajansına göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İran ve Hizbullah hareketini "suçlamasına" da tepki gösteren" Laricani, suçlamaların "yanlış ve gerçek dışı" olduğunu iddia etti. 
Laricani, Türk hükümetine yönelik olarak da "Ankara yönetimi yanlış hesaplarla Suriye ile savaştığını ve savaşmayı sürdürdüğünü, eğer bu hesaplar yanlış çıktıysa, İran ve Hizbullah üzerine yıkılmaması gerektiğini" savlarını da öne sürdü.