"Türkiye'nin resmi tutumu önemli"

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türk ve Ermeni diplomatların Cenevre'de görüşmelerine ilişkin soruları cevapladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAKÜ - Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hazar İbrahim, Türk ve Ermeni diplomatların görüşmelerinden rahatsızlık duyulmasının söz konusu olmadığını belirterek, kendileri için Türkiye'nin resmi tutumunun önemli olduğunu söyledi.

İbrahim, Dışişleri Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında, Türk ve Ermeni diplomatların Cenevre'de görüştükleri ve bu görüşmelerde iki ülke sınırlarının açılmasının ele alındığı yönündeki haberlerle ilgili soruları yanıtlarken, "Bu konuda önemli olan, Türkiye'deki yetkililerin resmi açıklamaları ve tutumlarıdır. Sayın (Dışişleri Bakanı) Ali Babacan, Türkiye'nin bu konudaki tutumunun değişmediğini bildirdi, ki biz de Türkiye'nin bundan sonraki adımlarının söz konusu politika doğrultusunda olacağını umuyoruz" dedi. Türkiye'nin, Ermenistan ile sınırlarıyla ilgili olarak bugüne kadar izlediği bir politika olduğuna işaret eden İbrahim, "Bundan sonraki adımların da bu çerçevede atılmasını bekliyoruz. Türkiye ve Azerbaycan dost ve kardeş iki ülkedir. Elbette (dış) politikalarımızda uzlaşmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bu gibi konularda stratejik istikametler olması da gereklidir" dedi.

Türk ve Ermeni diplomatların Temmuz başında yaptığı görüşmeyle ilgili haberler Azerbaycan basınında "Türkiye'nin Ermenistan sınırını açmaya hazırlandığı" şeklinde yansıtılmıştı. Konuya ilişkin olarak Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada da, söz konusu görüşmelere ayrı bir önem veya gizlilik atfetmenin yersiz olduğu ve Türkiye'nin Ermenistan sınırıyla ilgili politikasında değişiklik olmadığı ifade edilmişti.