Rehineler Somali'de iki korsanı öldürdü

Mısır'a ait balıkçı teknelerindeki denizciler, bıçakla saldırdıkları ve silahlarını ele geçirdikleri korsanların en az ikisini öldürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MOGADİŞU - Somali'de korsanların elinde bulunan iki balıkçı teknesindeki rehineler, korsanları alt ederek ikisini öldürdü ve kaçmayı başardı.

Kendisini "Miraa" olarak tanıtan bir korsanın AP haber ajansına telefonla verdiği bilgiye göre, nisan ayından beri rehin tutulan Mısır'a ait balıkçı teknelerindeki denizciler, bıçakla saldırdıkları ve silahlarını ele geçirdikleri korsanların en az ikisini öldürdü.

Miraa, Somali'nin kıyı kenti Las Korey açıklarında yaşanan olayda, kendisinin de yaralandığını, diğer dokuz korsanın durumu hakkında bilgi sahibi olmadığını söyledi. 

Görgü tanıkları olan bazı balıkçıların, 24 rehinenin bazı korsanları rehin aldıklarını söylediği bildirildi. Somalili korsanların elinde yaklaşık 10 gemi var.

6 deniz korsanı da yakalandı

Somali'nin yarı özerk Puntland bölgesi polisinin, saldırı hazırlığı yapan deniz korsanı oldukları gerekçesiyle 6 kişiyi yakaladığı bildirildi. Puntland polis şefi yardımcısı, bu kişilerin Bossasso limanı yakınlarındaki bir kıyı kasabasından saldırı hazırlığı yaptıklarını belirtti.

Polis, bu operasyonun şimdiye kadar yapılan en önemli operasyon olduğunu kaydederek, bu kişilerle birlikte gemilere saldırı düzenlemek için kullanılan çok miktarda silah ve teçhizat ile teknelerin ele geçirildiğini açıkladı.

Puntland'daki yetkililer ve NATO gücü yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından düzenlenen operasyonda kısa süreli çatışma çıktığı, çatışmada yaralanan olmadığı belirtildi.